Vår historie

dark-line

I hjertet av Nyvoll, ei sjarmerende bygd, omgitt av hav og fjell, finner du en liten bedrift som bærer videre arven fra tidligere generasjoner.

Dette er historien om en familiebedrift som spesialiserer seg på videreforedling av lam, og som med stolthet anvender tradisjonelle oppskrifter fra våre forfedre.

1986

Utdanning

Inger-Johanne gikk på kokkelinja i Alta. Her tilegnet hun seg kunnskap om matlaging og råvarehåndtering.

1989

Flyttet til Nyvoll

Inger-Johanne kom til Nyvoll og startet et nytt kapittel i livet på gården.

1991

Overtok gården

Sammen med den lille familien overtok Inger-Johanne og hennes mann Kjetil gårdsdriften etter sine svigerforeldre. Gården besto da av sau og storfe. Videreforedling av kjøtt ble en viktig del av arbeidet, noe hun lærte fra sin manns bestemor og hennes svigerfar som ble boende i en generasjonsbolig på gården. Oppskriften på lammerull tok hun med seg hjemmefra Alteidet, og er lært av hennes bestemor på kjøkkenbenken der. I årene som følger så får familie og venner smake på produktene, og responsen var så positiv at de begynte å etterspørre mer.

2005

Fra hobby til prøveproduksjon

Etter mange år med produksjon til eget hushold, ble det startet en prøveproduksjon av gårdsmatproduktene. Etterspørselen økte, og dette la grunnlaget for videre satsing. Det ble bygget et produksjonslokale som rommet en større produksjon enn tidligere.

2013

Bedriften ble et AS

Den voksende virksomheten ble formalisert som et aksjeselskap (AS).

2021

En familiebedrift og generasjonsskifte

I 2021 gjennomgikk bedriften et eierskifte der Inger-Johanne og mannen tok fullt eierskap over gårdsmaten. Dette markerte en ny æra for den lille bedriften, der de ønsket å fortsette å fokusere på å videreføre tradisjonene, samtidig som de utviklet nye produkter og utvidet markedet. Der begynte også starten på et generasjonsskifte da eldste datter, Katrine, kom inn i bedriften for å bidra. Med sin interesse og for mat og fagutdannelse som kokk ble hun en viktig del av teamet, og sammen fortsetter familien i dag å bygge videre på lidenskapen for ekte tradisjonell gårdsmat.

For å gjenspeile den nye driftsformen ble bedriftens navn også endret. Fokuset på nytenkning og utvikling stod da fremst, og derfor ble produksjonen nå styrket med nye produkter i sortimentet.

Veien videre

dark-line

I hjertet av Nyvoll, ei sjarmerende bygd, omgitt av hav og fjell, finner du en liten bedrift som bærer videre arven fra tidligere generasjoner.

Dette er historien om en familiebedrift som spesialiserer seg på videreforedling av lam, og som med stolthet anvender tradisjonelle oppskrifter fra våre forfedre.

Vår visjon

dark-line
å tilby produkter uten bruk av kunstige ingredienser, og dermed bevare autentisiteten og kvaliteten til hvert eneste produkt vi videreforedler.

Dette innebærer at vi unngår bruk av kunstige konserveringsmidler, smakforsterkere og fargestoffer -akkurat som i gamle dager.

Denne filosofien er basert på en dyp respekt for tradisjonell matlaging og ikke minst ønsket om å tilby autentiske produkter til kundene våre.
0
    0
    Din handlevogn
    Handlekurven din er tom.Gå tilbake til nettbutikk